Thuiswerkgek

Oké, oké, wij zijn zeker niet de eerste die een stukje publiceren over de effecten van het thuiswerken in dit corona-tijdperk. We schrijven deze story’s om onze verwondering met jou als lezer te delen, om je tot denken, een glimlach of wellicht een overweging over jouw eigen situatie aan te zetten.

In ons vak als coach & trainer hebben wij dagelijks direct contact met onze cliënten. Dit is één van de onderdelen wat ons persoonlijk zo aanspreekt in dit werk. Wij houden ervan om met onze cliënten in gesprek te zijn, om onze cliënt te zien, te ervaren en zo alle signalen die we daarbij waarnemen op te nemen en het te benutten in ons werk. Of dit nu in een 1-op-1 setting is, of in een groepssetting; wij houden van die dynamiek. Dit is ook een onderdeel dat ons geholpen heeft bij het maken van de keuze om dit werk fulltime te willen doen.

Vanuit de psychologie is het te verklaren dat hiermee een belangrijk deel van onze motivatie voor dit werk gevormd wordt; we hebben namelijk als mensen allemaal in meer of mindere mate de behoefte aan betrokkenheid. Dit is één van de psychologische basisbehoeften die ten grondslag ligt onder motivatie. 

Het is dus niet zo vreemd dat we langzamerhand thuiswerkgek worden, we missen het directe persoonlijke contact met onzde -zakelijke- omgeving! Alle Skype-, Zoom-, Facetime- en Teamsvergaderingen ten spijt: “There’s nothing but the real thing!”. Hmmm, dat zou een goede reclameslogan zijn;-)

Wat maakt jou thuiswerkgek? Weet in ieder geval dat jij niet de enige bent die het contact mist; dus als we allemaal nou net even wat vaker de maatregelen in acht nemen, misschien kunnen we dan snel weer écht in contact komen met elkaar!

Delen:

Diensten