Wat wil jij verbeteren?

Agile Coaching

 • NDoelen formuleren
 • NCommuniceren in een team
 • NZichtbaarheid vergroten
 • NGrenzen stellen
 • NSamenwerken
 • NStakeholdermanagement
 • NInitiatief nemen
 • NOnafhankelijk bewegen

Agile communiceren

Je voelt een enorme druk te moeten presteren in je (zelfsturend) team, of steeds opnieuw zie je anderen uiteindelijk de aandacht naar zich toetrekken. De verwachtingen over jou zijn hoog. In je omgeving zie je het ene na het andere succesverhaal. Je omarmt het Agile werken, bent bekend met de theorie (zoals scrum, lean, lean startup en sprints), maar vindt het lastig om hierbinnen goed en effectief te communiceren met alle verschillende rollen.

Communiceren vanuit jouw authentieke persoonlijkheid

Pieker niet langer over wat anderen van je denken, maar claim jouw plek in het team.  Door te communiceren vanuit je authentieke persoonlijkheid haal jij het uiterste uit je eigen capaciteiten. Met deze basis ga je gericht oefenen met communiceren binnen je omgeving en weet je daarmee jouw samenwerking met anderen te verstevigen.

Wat zijn jóuw drijfveren?

Jij bent wie je bent, maar kunt wel wat hulp gebruiken om jezelf weer te vinden. Aan de hand van vragen als ‘Wat drijft me?’ en ‘Wat zijn mijn valkuilen?’ ga je aan de slag met zelfreflectie. Zo kom je erachter welke verborgen vaardigheden en talenten je kunt inzetten voor de betere versie van jezelf. Je hebt de capaciteiten en vaardigheden al in je om jezelf te ontwikkelen en je onzekerheden te overwinnen. Wij begeleiden je en bieden je nieuwe inzichten om zo het zelfvertrouwen te krijgen waar je mee kunt uitgroeien tot een krachtig persoon.

Ons specialisme is naar jou te luisteren en daaruit te filteren wat jij zelf al in huis hebt om je authenticiteit terug te vinden en jezelf te coachen naar waar je wilt zijn. We zijn ervan overtuigd dat het niet belangrijk is wat wij brengen, maar dat we je helpen om jouw overtuigingen, belemmeringen en overwegingen in kaart te brengen. Jij hebt de capaciteiten en vaardigheden al in je om jezelf te ontwikkelen en je onzekerheden te overwinnen. Wij begeleiden je en bieden je nieuwe inzichten om zo het zelfvertrouwen te krijgen waar je mee kunt uitgroeien tot een krachtig persoon.

Traject Agile communiceren:

Het is mogelijk om dit thema individueel of als groep te volgen. In beide varianten staat de individuele- of gezamenlijke leerwens centraal; waarbij we bij individuele coaching focussen op de specifieke leerwens van het individu, heeft de groepstraining een algemener karakter om zo de hele groep aan te spreken.

Een traject via ons bevat in ieder geval de volgende onderdelen:

Intake

Doel van deze intake is om onder andere:

 • kennis te maken met elkaar
 • de vraagstelling en doelstellingen van het leertraject helder te krijgen
 • te inventariseren wie de deelnemer(s) is (zijn), wat het opleidingsniveau en het kennisniveau is
 • daarmee voor de jou en organisatie de gewenste situatie te formuleren (hiervoor kan het nodig zijn om één of meerdere deelnemers voorafgaand aan de eerste trainingsdag te interviewen)
 • algemene informatie over werkwijze, aanpak en wat verder nodig is te ontvangen

Deze intake is vrijblijvend en duurt ongeveer 1 uur en resulteert in een offerte met daarin onder meer:

 • beschrijving huidige en gewenste situatie
 • vraagstelling aan ons
 • omschrijving van de opdracht
 • plan van aanpak met daarin onder andere wijze van coaching, trainen, frequentie,planning en investering

Uitvoering (individuele coaching)

Met je coach stem je aantal en frequentie af, als richtlijn kun je 5 tot 7 sessies aanhouden. Veelal zit er 4 weken tussen de verschillende sessies, waardoor je voldoende tijd hebt om het geleerde in de praktijk te brengen en te oefenen.

Methodiek
De coachingssessie bestaat uit een gesprek tussen jezelf en je coach.

Duur: 1 tot 1,5 uur
Locatie: in overleg te bepalen
Tussentijds verzorg je opdrachten en/of schrijf je reflectieverslagen (in overleg).

Het is mogelijk om via teams af te spreken, hiervoor nemen jullie samen de beslissing. Houdt er rekening mee dat het aan te raden is om voorafgaand aan en na de coaching wat ruimte voor jezelf in te plannen, zodat je niet direct in een volgend overleg hoeft te verschijnen.

Uitvoering (trainingen)

Voorafgaand aan de uitvoering ontvang je een duidelijke actielijst. Hierin staan onder andere wanneer en wie de benodigde voorbereidingen treft zoals:

 • regelen interne vergaderfaciliteiten
 • uitnodigen van deelnemers

Tijdens de trainingsdagen is er altijd ruimte voor afstemming en bijsturing. 

Onze trainingen kenmerken zich door een mix van het -interactief- behandelen van de theorie en de werking hiervan in de dagelijkse praktijk van jullie organisatie. We stimuleren sowieso altijd een actieve en kritische houding van onze deelnemers.

Afronding

Na de trainingen vindt er een evaluatie plaats tussen jou als opdrachtgever en ons om te bespreken wat de leereffecten en ervaringen zijn geweest.

Kom gerust langs voor een kop koffie en een goed gesprek.

11 + 15 =

033 888 39 39
info@coachstation.nl
Adres

CoachStation
Notarisappelgaarde 40
3824 AH Amersfoort
KvK nummer: 63951258

“Wat mijzelf vooral verbaasde dat de verandering die ik heb ingezet, eigenlijk veel makkelijker is dan ik van te voren had kunnen bedenken.”

Coachstation | 2024

Volg ons op

linkedin--v1 instagram-new